NYHEDER / PRESSEN SKREV
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

   

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

PRESSEN SKREV


BØLLE BOB 2012

Vær med i Bølle-Bob! Juni 2011 Brøndshøj Husum Avisen

Kultur. Ethvert barn mellem 12 og 17 år får nu mulighed for at vise sine evner som sanger og skuespiller! Det sker, når Frederiksberg Teater, Finsensvej 139, 2000 Frederiksberg, afholder casting på sin næste forestilling, Bølle-Bob, søndag den 26. juni kl. 10.00 – 16.00.

Man kan ved den lejlighed komme til at vente lidt – en del af alle skuespilleres trængsler – men Frederiks-berg Teater vil sørge for kaffe, te og saftevand for at mildne ventetiden.

Bag Bølle-Bob står en del af det hold, der havde stor succes med sidste års forestilling Peters Jul. Det er den yderst dygtige skuespiller & Instruktør Michael Larsen, der står i spidsen for den nye forestilling, og man er velkommen til at få yderligere information om den nævnte casting m.m. hos ham på telefon 24 45 27 05, alle hverdage efter kl. 15.00.

Hvad Michael Larsen & Co. søger er børn og unge med en god sangstemme og en vis erfaring med teater, bl.a. til at besætte hovedrollen Bølle-Bob, samt rollerne som Lissemette, Leslie, og Smukke m.fl. Man søger også voksne i alderen 25-65 år til rollerne som Blom, Valde, fru Basse, Sjokke og Iversen. For at få rollen som Blom skal man have en særligt god sangstemme, da Blom har solosang på rollehæftet.

Det er Gunnar Geertsen, der har skrevet manuskript og musik til Bølle-Bob, der som bekendt er grov, men også sjov, samt fræk og kan ikke blive flov. Og netop sådanne børn, unge og voksne håber Frederiksberg Teater på at stifte bekendtskab med under castingen.


PETERS JUL 2010

Peters Jul i Prøvehallen med musik og dans
musical. Festlig familieforestilling får premiere i næste uge. Du kan vinde billetter til forpremieren.

Julen på vej til valby: Julen står for døren med flag, stjerner, gaver, hjerter, snemænd, pyntede ...

Af Elisabeth Saugmann - Onsdag den 17. november 2010

musical. Festlig familieforestilling får premiere i næste uge. Du kan vinde billetter til forpremieren
 
Julen på vej til valby: Julen står for døren med flag, stjerner, gaver, hjerter, snemænd, pyntede træer, engle, lys og guirlander. Og julemusik.... Jo, julen er allerede nu på vej til Valby. Der er i hvert fald fuld skrue på
julestemningen, når Frederiksberg Teaters Mixhold spiller julemusicalen Peters Jul for hele familien i Prøvehallen 26. november - 4. december.
 
Det kommer man i jule- og gavehumør af. Så værsgo´ - her er en læser-konkurrence om 7 x 2 fribilletter til
forestillingens forpremiere onsdag den 25. november? Hvem skrev fortællingen »Peters Jul«? Svaret kan du finde
her i artiklen. Når du har fundet det, så mail dit svar til redaktionen på red.val@berlingskemedia.dk og deltag i lodtrækningen blandt de rigtige svar.
 
Frederiksberg Teaters Mixhold tæller over 30 skuespillere fra hele København i alderen 8 - 61 år. I dag, den 17.
november, rykker de mange medvirkende ind i Prøvehallen med hele baduljen, deres kostumer og kulisser og en to meter
høj snemand, der nærmest spiller en hovedrolle i forestillingen. Alt under kommando af instruktør Michael Larsen.
 
Og så går det ellers løs med et intenst prøveforløb på og bag scenen op til en udsolgt premiere den 26. november.
 
En klassiker
 
Den musikalske forestilling »Peters Jul« er baseret på Johan Krohns klassiske børnebog af samme navn fra 1866, der har en nærmest mytisk plads i dansk juletradition. Men denne nye familieudgave med musik og dans er et moderne
juleeventyr, der er fortalt meget frit efter Krohns klassiske vers.
 
De fleste kender Krohns gamle vers om Peters jul, særligt det med »Jeg glæder mig i denne tid; nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer«. Men i den nye fortolkning nøjes Peter ikke med at sidde og glæde sig over juletiden fra sin plads i vinduet.
 
Han hvirvles også ind i spændende forviklinger, inspireret af andre klassiske børnefortællinger, som Mark Twains Prinsen og tiggerdrengen og Charles Dickens’ Oliver Twist«.
 
Men rolig nu! Selvom Martin Miehe-Renard og Søren Skjold har tryllet med de velkendte vers, og tilpasset dem til de skrå brædder, kredser fortællingen selvfølgelig stadig om den ægte danske julestemning. For julen er hjerternes fest.
Og det er lige det, den her forestilling handler om.
 
Højt til loftet
 
Hovedpersonen i Martin Miehe-Renards musikalske teaterversion er stadig drengen Peter, der glæder sig i 1850’ernes København. Han har jule-sommerfugle i maven ved tanken om at fejre jul sammen med familien i den store rige herskabs
lejlighed med højt til loftet. I enhver forstand. Her man mangler man ikke noget - altså lige bortset fra tid.
 
Peter bliver hele tiden skubbet til side og irettesat af juletravle forældre og tjenestefolk. Samtidig bliver Peter venner med den fattige lømmel Rasmus og fascineres af hans frihed til at kunne bestemme over sig selv. Hvor må det dog være skønt at være helt fri for sure barnepiger og forældreformaninger om dit og dat, mener Peter..
 
Omvendt synes Rasmus, at Peters liv med tryghed, rigeligt med lommepenge og mad på bordet hver dag virker forjættende. Rasmus bor sammen med sin bedstemor Fie og de andre fattige i en baggård på Nørrebro. Og Fie fortæller, at når man kan se månen og solen på himlen samtidig, kan en snemand opfylde et inderligt ønske.
 
De to drenge ønsker at bytte liv, og sandelig om ikke det lykkes! Men imens Rasmus nyder sin nye familie, må Peter erkende, at frihed har en høj pris. Det er slet ikke så sjovt at være fri som fuglen, når man ikke har mad i maven.
Og Peter må bruge al sin kløgt og snilde for at få opfyldt et sidste ønske, der kan bringe ham tilbage til sit gamle liv.
 
Peters Jul er en varm fortælling om, at den rigtige jul kommer indefra, og at det kan være direkte usundt at få alt, hvad men ønsker sig. Og hvad mere kan man ønske sig, når historien oven i købet af fuld af sang, dans, musik
og julestemning for hele familien? Musical-udgaven byder på traditionel rød-hvid julestemning, men også på ny, opdateret action og overraskelser i Prøvehallen på Porcelænstorvet 4.


MAGISK JUL 2008/2009

 
Uddrag fra over nævnte avis udklip af kaare Vissing
Michael Larsen fik lejlighed til at vise sit bastante reptoire som menneskefar Verner
 
 
DR. ENGEL 2008

"Dr. Engel" en folkelig succes!
***** Stjerne i Brønshøj Husum avisen
Af kaare Vissing

Alle voksen skuespiller spiller overbevisende, men de mere udadvendte roller, de to rappende snobber Madam Flomborg spillet af Christina Granberg Ravn og Tante Augusta spillet af Susanne Thillerup samt den bombastiske Politikommissær Gravholdt spillet af Michael Larsen, er nok dem der når bedst ned på sidste række i teatersalen.
PETERS JUL 2005

Pressen Skrev om Peters jul i 2005

Den giver Nøddebo Præstegård baghjul! Solid, gammeldags hygge
med moderne eventyr og spænding (BT, Birgitte Grue) *****
Giver Julen en hed og herlig velkomst". (Politiken, Monna Dithmer) ¤¤¤¤
En ordentlig julegavtyv -godt fundet på! (Ekstrabladet, Gregers Dirckinck-Holmfeld) **** 
 
 
 
  FREDERIKSBERG REVYEN 2001